top of page

Dag 4: dinsdag 21 april 2015

 

 

Na twee oploskoffie (Sjoerd, Wim) en een kop thee (Herman) maken we ons op voor een de route langs de noordkust van het eiland. Eerste stop: het parkeerplaatsje nabij Petra. Hier zou volgens de boeken de rüppells grasmus resideren, maar hoe we ook turen, het diertje laat zich niet zien. Althans niet aan ons; we zien hem deze week wel terug op menig camera van mensen die meer geluk hebben gehad dan ons. Of meer geduld... Wat we wel zien zijn de nauw verwante baard- en  orpheusgrasmus. En laat die laatste nu net de vogel zijn die Herman gisteravond onze Corendonvrienden aanwees in zijn ANWB vogelgids. Over het hoe, wat en waarom daarvan tasten we nog steeds in het duister. Soms moet je dingen nemen zoals ze zijn.

 

We reizen verder en noteren bij het kunstmeertje van Panagia een cirlgors. Prachtig beestje, slecht liedje. In Skala Sikamineas, een vissersdorpje tegenover de kust van Turkije, trekt de hemel dicht en gaan de sluizen open. We schuilen in een restaurantje in de haven en eten hier ook onze lunch. Na de bui vervolgen we onze reis langs de kust, maar behoudens het prachtige landschap zien we ‘birdwise’ weinig tot niets.

 

's avonds eten we in restaurant Omega, een Griekse restaurantje in de straat onder ons appartement. De kaart is klein en de producten lokaal: voortreffelijk. Het onderstreept maar weer eens de theorie dat hoe langer de kaart, des te deplorabeler het menu. Hier komen we zeker nog terug. In de Ronde van Lesbos zien we na de muiterij van gisteren toch een kleine kentering. De coupe heeft Sjoerd zoveel energie gekost, dat hij weldra geparkeerd staat en en volledig uitgewoond de meet passeert.

 

bottom of page