top of page

Freon

De rietgors is met recht een beginnelingenvogel, zowel voor vogelaar als fotograaf. Zijn zwarte pet is onmiskenbaar, daar kan geen twijfel over bestaan. Hoe anders is dat bij de lastig te determineren 'pieperrommel'. Ook voor fotografen is de rietgors mild. Zelfs voor mij, met mijn gehannes aan knoppen en lenzen. Wetenschappelijk bewezen is het niet, maar ik durf de stelling aan: "des te onhandiger de fotograaf, des te geduldiger de rietgors." En ook het seizoen laat hem koud. Want zelfs in juli, als het gros van de vogelwereld zwijgt en in retraite gaat, klinkt nog steeds zijn stamelend lied. Alsof het mei is! Dus voor wie de hele dag niets in lens of kijker heeft gehad, wende zich tot de rietkraag. Daar woont iemand die je nooit in de steek laat.

Archief
bottom of page